пятница, 8 декабря 2023 г.

Максимівські ліцеїсти дізналися про юридичні спеціальності

 7 грудня представники деканату юридичного факультету Запорізького національного університету (ZNU, Zaporizhzhia National University) завітали до учнів 10 класу Максимівського ліцею Михайло-Лукашівської сільської ради Запорізької області.

Старшокласників ознайомили з різними юридичними професіями, розповіли про особливості найбільш відомих з них – прокуратуру, адвокатуру, суд, нотаріат і запросили на зустрічі-знайомства з іншими юридичними спеціальностями. На зустрічі обговорили мотиви вибору юридичної спеціальності, серед яких десятикласники називали престижність, можливість захисту прав людей, високий дохід. На прикладах випускників юридичного факультету школярам продемонстрували можливості професійної реалізації, кар’єрного та матеріального зростання.


Окремо висвітлили питання важливості Міжнародного дня прав людини (10 грудня), запровадження якого пов’язано з прийняттям Загальної декларації прав людини, обговорено права, задекларовані у ній. Школярів запросили взяти участь у предметній олімпіаді з права, яка відбудеться 16 грудня, у тематичних заняттях від юридичного факультету. Зустріч пройшла в теплій атмосфері, учасники домовились продовжити спілкування та знайомство з яскравим світом юриспруденції.

Заступник декана юридичного факультету Інна Болокан


Комментариев нет:

Отправить комментарий