воскресенье, 3 декабря 2023 г.

"Ми повинні нести іншим людям добро" (година спілкування)

 




Якщо добрі почуття не виховані в дитинстві, їх ніколи не виховаєш» - так писав В. О. Сухомлинський. І кожен учитель, кожна людина, мають нести іншим людям добро

Доброта. Милосердя. Це в характері нашого українського народу. Інвалідність. На жаль це слово не нове і нікого не дивує. Адже такі трагедії людства як землетрус, трагедія на ЧАЕС… безслідно не минають.

 Йдучи по вулиці, ми бачимо людей у візочку чи у темних окулярах. Сліпота, церебральний параліч, глухота…З такими хворобами народжуються діти і ніхто не застрахований від такого лиха протягом свого життя.

В Україні налічується 2,5 млн. інвалідів, тобто кожен 18-й наш співвітчизник – інвалід. Та не дивлячись на проблеми, ці люди живуть, працюють, творять, перемагають. Це мужні люди! Хто, як не вони добре розуміють прислів’я „Випадкових перемог не буває”!

Сьогодні  хочеться пригадати тих людей з обмеженими можливостями, які мають значні досягнення у спорті. Параолімпійські ігри – це спортивні змагання, у яких беруть участь люди з обмеженими можливостями.

Уперше збірна України взяла участь у змаганнях з легкої атлетики на Параолімпійських іграх в Атлантиці в 1996 р., на яких українські легкоатлети завоювали золоту, срібну і бронзову медалі. З того часу вже десятки нагород привезли українські параолімпійці, а на останній Х білій Параолімпіаді збірна України поділила третє місце з паралімпійцями Канади за загальною кількістю завойованих медалей - 19 (5 золотих, 8 срібних, 6 бронзових).


                                           Нам є на кого рівнятися.

Комментариев нет:

Отправить комментарий