вторник, 14 ноября 2023 г.

Виховна година "Твоя активна життєва позиція. Життєве кредо: «Чесність і справедливість. Щирість і щедрість."

Кожна людина є неповторною (вона наділена тими, чи іншими рисами характеру, темпераменту; має свою особисту думку на кожне питання (відмінну від інших), свій погляд на розв'язання різноманітних проблем). Проте кожну людину можна охарактеризувати, виділивши притаманні їй якості, тим самим створюючи її психологічний портрет.

Іншими словами – кожна людина формує власну систему цінностей, та ідеалів, має свою власну життєву позицію. Складовими такої системи можуть бути: ввічливість, доброта, щирість, щедрість, правдивість, чуйність, дружелюбність, лагідність, милосердя, працьовитість, скромність, а також - лінь, байдужість, заздрість, підлість, злоба і т. д


                                                              ПРАВИЛА ЧЕСНОСТІ
 —1. Сказав - зроби. 
—2. Не впевнений - не обіцяй.
 —3. Помилився - визнай. 
—4. Забув - попроси пробачення.
 —5. Говори тільки те, що думаєш.
 —6. Не можеш сказати правду - поясни, чому. 
—7. Не видавай чужу таємницю. 
Кожна людина в праві обирати свою життєву позицію, у якій найбільш вагомі переконання стають «життєвим кредо». Мені б хотілося, щоб кожен із вас проаналізувавши сьогнішню зустріч визначив і своє життєве кредо і пам’ятав – що ставлення інших до себе ми формуємо самі. Тож будьте завжди уважними, чуйними, добрими, чесними, щирими, справедливими і не забувайте про людську щедрість.
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий