понедельник, 25 сентября 2023 г.

Урок мужності "Вільнянщина пам'ятає своїх героїв"

 

Війна – це збройна боротьба між державами, народами або групами людей за владу, багатство, власність, виживання, ресурси (зокрема, землю). Це примушування людей шляхом насилля виконувати чужу волю. Історики вважають, що свого часу війни були рушіями розвитку суспільств. Проте війна – це завжди руйнування, горе, страх і смерть. Війни виникають тоді, коли люди або групи людей не поважають погляди, переконання і поведінку інших. Тоді вони агресивно вирішують суперечності. Агресія та зброя стають останнім аргументом розв’язання задоволення власних інтересів.

Стійкість та незламність українців на шляху до Перемоги сьогодні захоплюють весь світ. Ми – українці, наша любов до України за останній час зросла до неймовірних розмірів.

Як сталося так, що у глобалізованому світі XXI століття, коли пам’ять про дві криваві світові війни ще жива, коли на міжнародному рівні цінності гуманізму (людяноств) і визнання життя людини проголошуються найвищою цінністю, стала можливою агресія небачених масштабів?

24 лютого 2022 року рф напала на Україну по всій довжині спільного кордону і з території білорусі. Широкомасштабне російське вторгнення в Україну, відкритий воєнний напад – частина російсько-української війни, розв’язаної рф 2014 року, участь у якій вона постійно заперечувала. Армія ворога обстріляла прикордонні застави, завдала удари з повітря по понад 40 об’єктах військової інфраструктури майже усіх регіонів України. Одночасно розпочався рух танкових колон і живої сили ворога. Сьогодні нажаль зруйновано ще більше міст, інфраструктур та житлових будинків. Втаречно сотні тисяч життів по Україні, і це велика трагедія не тільки для України, а для всього світу.

  Перегляд відео «Хід подій» за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=gSbPNir2cJQ

Російський масштабний напад на Україну став найбільшим випробуванням для нашої країни за весь час її незалежності. Йдеться про саме існування не тільки незалежної української держави, а й самої української нації. Для українців боротьба проти російської навали – це боротьба за майбутнє самого українського народу.

Окупанти, посягнувши на українські землі, сподівались захопити Вільний Народ за декілька днів, забувши про те, що століттями чужинці дивувалися неповторній Звитязі Українського воїна. Так і сьогодні, коли за короткий термін, за підтримки потужного всеохоплюючого волонтерського руху, Збройні Сили України перетворилися на одну з найбільш боєздатних та дієвих армій, а український народ не припиняє дивувати світову спільноту своєю злагодженістю та звитягою. Дякуючи незламному духу наших воїнів, ми з вами маємо змогу розпочати навчання, проводити вільний час із користю, спілкуватись та інше.

Пам’ятаємо

Сьогодні б виповнилося 41 рік Кисельову Сергію, але не судилося…. З 2015 року Сергій став на захист Батьківщини у зоні антитериростичної операції на сході України у 55 артилерійській бригаді.

       Кисельов Сергій був командиром 4-ої стрілецької роти 2-го стрілецького батальону військової частини А-1302, капітаном, призваним на військову службу за призовом по мобілізації 1 березня 2022 року першим відділом Запорізького РТЦК та СП Запорізької області. Від старшого лейтенанта до капітана, від командира взводу  в роті охорони до командира стрілецької роти 93 бригади. Життя Сергія обірвалося 20 жовтня 2022 року поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області під час  обстрілу.

       Він був активною, життєрадісною та світлою людиною, таким ми і запамятали Сергія! Пам'ять вічна! Слава Герою!

22 вересня – річниця загибелі Володимира Панкова

Перегляд відео  

Фільм про захисників громади до Дня міста "Вільнянськ незламний!"

за посиланням https://vilnyanska-gromada.gov.ua/news/1695275891/




Щодня ми дізнаємося про страшні історії мільйонів родин. російська армія вбиває мирних мешканців , руйнує житлові будинки... Чимало людей змушені переїжджати в інші міста, щоб зберегти життя. Увесь світ повинен бачити цей жах. Потрібно зупинити російську агресію. Ми переможемо і на нашій землі запанує мир і добробут! Слава Україні!!! Героям Слава!





Комментариев нет:

Отправить комментарий