понедельник, 8 января 2024 г.

6 січня - Всесвітній день дітей-сиріт війни Інформаційний дайджест з хвилиною мовчання "Війна забрала янголят"


6 січня
 проводиться Всесвітній день дітей - сиріт війни. Ініційований французької організацією SOS Enfants en Detresses. Ці січневі заходи у першій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Організація Об'єднаних Націй обрала дату 6 січня, щоб привернути увагу людей до становища сиріт (це наше "слово дня") війни. Міжнародна конвенція про права дитини свідчить, що їхніх прав мають дотримуватися навіть під час війни.
Діти не несуть відповідальності... і не повинні ставати жертвами дурості навіть своїх батьків. Діти мають право на захист за будь-яких обставин і на життя в мирній обстановці, навіть якщо дорослі не змогли розумно вирішити свої конфлікти.
Матеріальне становище дітей-сиріт у районах, порушених конфліктами, залишається вкрай проблематичним, і заклик до держав виправити такий стан справ необхідний.
Нині у світі дуже багато біженців від війни; більше половини з них - діти, і серед них багато сиріт.


Важливо пам'ятати, що кожна дитина має право на щасливе дитинство та можливість розвиватися в повноцінну особистість, незалежно від обставин її народження. І Всесвітній день дітей-сиріт війни — це нагадування про те, як важливо допомагати тим, хто найбільше потребує нашої підтримки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий